søndag den 7. august 2011

Prøvereferat

PRØVEREFERAT D. 6. 8. 2011

TILSTEDE; Pernille, Maja, Maj-Britt, Cecilie, Jan, Troels, Casper

EVALUERING af gårdagens prøve og gennemspilning for publikum.

Dejligt med publikum. Overvældende at lediges virkelighed overgår fiktionen. En god, konstruktiv og rørende ....tankevækkende oplevelse. Gennemspilningen oplevede alle ikke svingede rigtigt. Det til trods var publikum glade-havde fået en oplevelse, der rørte. Aka når det ikke rigtig svinger på scenen- fylder publikum selv hullerne. Og IRL’s krav om nærvær og samspil ”redder os” selv på en dårlig dag.

Troels Chr. Noter:

Jo mere vi ”slapper af” i første akt, desto bedre og desto mere har vi at gi’ af resten af forestillingen. Primært tillader IRL at spille fra hvor og hvordan man har det den givne dag...aften. Hvil spil fra hvor du er må være devisen.

Konsulenterne bør undgå at klippe tilbage til jobcenteret i scener, der så åbenlyst foregår et andet sted. Casper pointerer, at når konsulenterne går frem på spillebanen;) så er de klar til at afbryde, så det skal spillerne være opmærksom på og derfor hurtigst muligt afvikle scenen. Da en af de eneste faste komponenter i denne forestilling er tiden og tidsinddeling af akterne. Det er den skaber dramaturgien på en eller anden måde.

Når der er improvisationer i gang må de andre spillere aldrig gå i frys – altso kein saltstøtteJ

Reglen i 1. Akt er alle skal til afklaringssamtale, ikke alle skal til ansøgningstjek, alle skal underskrive/ikke underskrive jobplan.

Gennemspilning af 3. Akt

i denne ombæring sker det ofte at en af karaktererne får lov at stå og stege lidt – det gør ikke noget. Det skaber fornemmelse af fortabthed og venten. Ellers ny elementer er at Kirsten overvejer adoption, Ole besat af papkassestabling, Anne bygger kontor og prøver at hjælpe de andre, Ole hører fra sin søn, Ole røres af Kirstens sødme, Lisbeth knalder og bager stadig....måske for at dække over at hun har slået Torben ihjel.

NOTER: Ro klæder 3. Akt. Gør intet nogen får lov at stå og trippe lidt. 3. Akt kan bære lange scener. Godt at konflikter, forhistorie og karaktererne får lov at udfolde sig. De lange scener tillader tid til at vise en anden side af karakteren. En god indikator at en lang scene er på vej er at en af karaktererne går på hinandens karakter kors. Husk at lege med rum – henvisning til andre rum på internatet a la - Jeg har hentet kasserne i det andet rum, på anden sal etc. Behøver ikke at gøre som Anna, aka være alt for konkret og 1 t 1 agtig ” Papkassen? Den har jeg taget derovre fra!” Bøh.

Gennemspilning af 4. Akt

Fokus: Søg at glid af på de andres virkelighed. Insister på din egen. Søg at bygge op ti crescendo.

Note: Når du forlader spille banen, kom ind i et nyt gear, ha’ forstærket din virklighed/fiktion/drømmescenarie. Man har 3 muligheder for at gå ud og komme ind igen.

God gennemspilning.

Anna blev chef for Unicefs nye hovedkontor

Lisbeth havde tid til total make over hos plastik kirurg

Kirsten begyndte i 6. Klasse igen

Ole fik en rumtur t/r. Til månen med sønnen Miklas

Noter: gode sætninger i starten. Dem jeg skulle mødes med sku ha været her for lidt siden. Godt at man i 3. Runde af sorti’er er helt væk i sin egen væk – gør alle det sku crescendo (som vi ikke nåede) og kakkafoni ligge lige om hjørnet. I forestillingen markeres højdepunkt med intensivering af lyd og lysskrift.

God dag. Om end der måske bruges for megen tid på at vente på den ene eller på det andet. Næste uge – sidste uge inden premieren - bør vi alle – også og eller især undertegnede – være fokuserede på at holde tid. Aka prøvedisciplin, så ingen frustreres og tiden bruges til det den skal – prøver og arbejde.

Til i morgen god søndag.

Vi starter med prod. møde 9.30, har man punkter til prod. møde mail dem til Maj-Britt

MM

Ingen kommentarer:

Send en kommentar