lørdag den 16. april 2011

Karakter-arket

Som en del af skuespillernes karakterudvikling har de fået et karakter-ark som ret kortfattet, skematisk og inden fiktionens rammer beskriver karakteren, de skal spille. Du kan tage et kig på arket her.

Det er første gang vi laver et decideret karakterark, men det virker lidt oplagt dennegang med hele aktiveringsverdenens skemaer, arbejdsmarkedets type-test og så videre. Vi har før arbejdet med elementer af det som optræder på karakterarket, f.eks. det som på arket hedder karakter-korset.

Karakter-ark er et helt grundlæggende redskab indenfor rollespil af mange forskellige slags, lige fra de gammeldags Dungeons&Dragons-type spil til de moderne, mere regel-løse, avantgarde rollespil som de fx. spilles på den årlige rollespilsfestival Fastaval, der finder sted hvert år i påsken. Vil man vide lidt mere om den verden har Kristoffer Apollo skrevet en længere engelsk artikel om Fastavals historie og scenarie-tradition.

Vores teaterform trækker på en del rollespil-erfaring, og det som regel meget lettere at forklare en rollespiller hvordan vores metode virker end en person med teaterbaggrund. Men i begge tilfælde skal det som regel opleves før man helt fatter, hvad vi har gang i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar