onsdag den 13. april 2011

Nyhedsbrev 1: At flyve uden vinger

Velkommen til Teater 770° Celsius første nyhedsmail.

Lige nu er vi ved at gøre os rede til at kaste os ud fra en høj klippe som kaldes "no-budget-produktion". Vi kan ikke længere vente med at lave noget teater med IRL-metoden for det voksne publikum.

Fra nu af og til den anden side af sommerferien vil vi knokle for at kunne have premiere i sidste halvdel af august på en forestilling vi indtil videre kalder "Aktiveringslimbo". Udover at kaste os ind i et sjovt, komplekst og spændende materiale, vil vi også udforske nye veje og måder med IRL-metoden. Vi udvider ensemble-begrebet til at spille med et varierende ensemble fra aften til aften, vi inviterer gæste-spillere og publikum med. Vi vil udfordre enhver bureaukratisk aktiveringsregel, lege med det frie markeds usynlige hånd og le når det hele går galt.

Vi kommer til at få brug for al den hjælp, der overhovedet kan gives. Så hvis du har et overskud at give af, hører vi meget gerne fra dig. Og hvis du kender andre, du tror vil have glæde af vores bekendtskab, så få dem til at sende en mail til teater770@gmail.com !

Nedenfor er en beskrivelse af, hvor vi håber at lande engang i august. Indtil da forvent invitationer til visninger undervejs i prøveforløbet, tiggeri om hjælp, indbydelser til fester og grill-aftener.

Velkommen på vegne af 770'erne

Troels Christian Jakobsen

---

Aktiveringslimbo

- Vejen til arbejde er belagt med gode hensigter

En mareridtskomedie

Findes der noget bedre end at være aktiv? Være virksom, stå op til dagens gerning og udrette noget i verden? At have styr på livet, kontrollere sin skæbne og føle sig på toppen? Sisyfos sled ihvertfald hårdt for at få stenen til toppen af bjerget.

I vores skønne land forsøger behjertede politikere at hjælpe de mange arbejdsløse til at genvinde den følelse. Hvert eneste år finder de på nye initiativer, der skal aktivere de passive, de arbejdsløse. Den danske aktiveringsindsats er enorm. Men efterhånden en enorm labyrint man kan fare vild i, selv som politiker.

I vores vidunderlige land findes mange mennesker med en drøm om at udrette et arbejde, de føler sig kaldet til. De uddanner sig, opkvalificerer sig og målretter sig til at løfte en bestemt sten. Men måske tager de fejl? Måske er de ikke kaldet til noget som helst andet end at gå til spilde.

I vores paradisiske land har vi som folk en stærk tro på at arbejde betaler sig; at hvis bare vi arbejder hårdt nok, har styr på alt, indretter alt på en logisk ordentligt måde, så kan vi bygge et velfærdsparadis på jord, hvor alle er tilfredse og glade. Men måske er myten en illusion, måske kræver underverdenens mørke guder altid sine ofre; de ulykkelige, de tragiske og de fortabte?

I vores forestilling følger vi en række vidt forskellige menneskeskæbners færd gennem det danske aktiveringssystem. Fra den helt genkendelige virkelighed når man mister jobbet, når man får lavet aktiveringsplan, når man er på aktiveringskursus, lærer at lave CV og måske gradvist begynder at miste troen på sig selv eller stædigt holder fast i den. Og videre ind i de personlige rum, hvor tvivlen begynder at æde løs af identiteten, hvor spørgsmålet fra en ny bekendt, "Hvad arbejder du med?", udløser dybe kriser og hvor dem man elsker måske begynder at glide bort i en tåge af skam og selvbebrejdelser. Derfra åbner forestillingen et nyt landskab, hvor virkeligheden ikke længere er stabil, hvor skærsilden eller helvedets labyrint lurer bag døren til den næste jobsamtale, hvorfra der kun er få skridt til den endelige dom.


- Hvad end dommen vil lyde på, er kun ét sikkert: Det uventede.


Medvirkende skuespillere: Lotte Bergstrøm, Anders Budde, Christian Hetland, Sigurd Holmen Le Dous, Pernille Hilgart, Maja Juhlin og Jan Overgaard Mogensen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar