fredag den 3. juni 2011

Prøve referat d.2. juni


 Prøver i DSF fra 9-13
Tilstede: Troels, Gitte Siem, Peter Pilegaard, Pernille, Maja, Sigurd, Maj-Britt Mathiesen

1.    Scene, ventesals scenen på Jobcenteret. Lisbeth, henter kaffe og konverserer alle. Anna er som en tikkende bombe. Torben meget indigneret over ventetiden, og bliver ved med at referere til at ”Dette ville aldrig ku’ passere i det private erhvervsliv. Tomas længes efter Q8 og varm chokolade?!Kirsten, tusser rundt og piller ved dører og joker. Imens flyver jobkonsulenter uden mål og med gennem ventesalen. Ulla, beder alle om at tage det med ro, finde deres papirer og sætte sig ned (alle sidder mere eller mindre med deres papirer i ro) Allan prøver at hjælpe, men indrømmer han ikke rigtig ved, hvad der foregår og han selv ”lige er landet” (hvorfra monstro?) Ulla sætter jobsøgere på plads og sender Allan til rum 7
2.    Individuelle jobsamtaler. Tomas vil kun arbejde hos Q8 ikke Shell.  Torben bedes søge job andet sted. Og Anna går i baglås, da det bedste tilbud er tog kontrollør eller café vogns fører i togene (hun har klaustrofobi) Lisbeth flirter hårdt med Allan, til hans glæde.... og befippelse. Senere bliver Lisbeth overtalt at tage et job i et supermarked. (Hun kan ikke sige nej) Kirsten vil gerne i praktik som anlægsgartner. Efter mødet får hun det dårligt og må gå hjem tidligere end forventet. Til anden samtale er det noteret, at Anna tidligere har raget uklar med job jobkonsulenterne. Torben vil gerne ud i det private erhvervsliv i aktivering. Torben noterer sirligt forslagene. Tomas spørger ” om det er de dér job med chilierne man skal søge” Ulla anbefaler han ikke mere arbejder på en tankstation eller med benzin overhovedet. Endeligt sendes han på CV kursus.
3.    Anden samtale. Anna har søgt job i msf og folkekirkens nødhjælp, men det er bare ikke godt nok. Ulla pointerer, at jobbet skal være 37 timer og anbefaler igen Anna  at søge job hos DSB. Lisbeth kommer ud af sin kassedame klemme, prøver at få lov til at sige hej til Allan på vej ud – uden held. Tomas har søgt to job i Q8. Det får ikke lov at passere. Torben har søgt job som museumsinspektør også det er kritisabelt For det er det samme job..... det er det, men ikke det samme sted insisterer Torben. Hele seancen bliver for alle et absurd scenerie – hvor intet er godt nok.
4.    Sidste samtale. Anna får efter en misforståelse med om hun er en Anna Bro?!, der skal arbejde i wellness center, lov til at forfølge sin plan om at arbejde for en NGO i Kuwait og et arabisk sprogkursus. Lisbeth flirter med Torben og flygter på toilettet hvor hun møder Allan.... Ulla søger at tvinge Lisbeth til at være kassedame. Lisbeth prøver at undvige, men ender med at skrive under. Torben har nu 6 ugers jobtræning med løntilskud. Men sendes ud frugt og grønt afdelingen. Torben går amok og siger han ikke vil tales ned til. Ulla støder til – alle skændes. Lisbeth bryder sammen i venteværelsen, hvor Anna sidder og låner jobcenterets net og skriver allerede til sin ny kontakter i Kuwait. Prøver at hjælpe Lisbeth.....og opservere skænderiet. Something is rotten in ......

5.    Planen for i morgen 3. Juni – Scenegang til pub. Visning.

VENTEN& INFO MØDE
ENSEMBLE IMPRO aka E.I.
AFKLARINGS SAMTALE
E.I.
ANSØGNINGS KONTROL
E.I.
JOBPLAN UNDERSKRIFT
E.I.
INFOMØDE LUKNING


Stærke vendinger;

Job konsulenterne:

”Så er du løsladt herfra”
”Lad os kalde en spade for en spade”
At bruge klientens navn alt for ofte under samtalen. Som var man venner.

Jobkonsulenterne har altid den magtbeføjelse at kunne kalde klienten ind til samtale med 24 timers varsel.


VIGTIG NOTE

Sigurd; ensemblet skal være bedre til at skærpe situationen, så vi gør det enklere for jobkonsulenterne. Hvor’n går vi mere direkte til biddet?!
Tak for en god dag! Og Gitte er begejstret for at være på gulvet igen, citat slut... selvom man aner hun lige har været det;)

1 kommentar:

  1. Ha ha ha - det er fanma sjov læsning! '... eller med benzin overhovedet.' Det ligner højt tempo og fortælleglæde, når man læser dette øh referat. Ønsker jer alt godt og glæder mig til at vende tilbage fra .. lad os sige Det rabarbiske forår. HEP.

    SvarSlet