søndag den 8. maj 2011

Karakter Haiku

På forslag af Anders sætter vi gang i en haiku-karakter-workshop. Men i stedet for at bruge prøvetid på selve tekst-arbejdet, er dette en hjemmeopgave i første omgang. Når alle har et sæt haiku digte, kan vi se om og hvordan vi kan bruge det på gulvet.

Det er så heldigt at Ariadne Fokus Aktivering rent faktisk benytter denne nedenstående øvelse på deres aktiveringskurser:

HAIKU - fat dig selv i korthed!!

Med denne øvelse skal vi både lære at udtrykke os i korthed, og udtrykke noget om os selv - så vi måske kan blive klogere på hvem vi egentlig er - og klogere på hvordan vi fortæller andre, hvem vi er.

Haiku er en japansk digtform, hvor digtet består af tre linier, med henholdsvis 5, 7 og 5 stavelser. I den klassiske form skal et haiku-digt altid forholde sig til naturen. Desuden søger man gerne at opnå en form for pointe i sidste linie, måske som en afsløring eller en overraskende vending.

Man kan også tænke på det som en slags reklamebudskab. I reklamer skal man også udtrykke sig kort og præcist, og med noget overraskende.

Her er et eksempel på et haiku digt:

hvorfor søge job?

når man kan dovne den helt?

tiden gør ikke!


Digtet her er simpelthen skrevet af en af vores tidligere kursus-deltagere, Elisabeth Dyvels-Rasmussen, som var en meget energisk person, og forsøgte at udtrykke, hvad der gjorde hende så energisk - og siden brugte hun digtet i sine job-ansøgninger - og hun fik rent faktisk netop et nyt job af den grund.

I skal som første opgave skrive tre haiku digte. Et som udtrykker hvorfor det er vigtigt for jer at have et arbejde. Et som udtrykker hvad jeres største styrke som kommende ansat er. Og endeligt et som udtrykker jeres største svaghed, men sat i et overraskende positivt lys.

Og for at styrke jeres selvstændighed og disciplin, er dette en hjemmeopgave. Når vi mødes næste gang, skal I hver især læse jeres tre haiku-digte op foran aktiveringsgruppen, som vil bedømme dem, som om de var jeres potentielle, kommende arbejdsgivere.

God fornøjelse!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar