lørdag den 7. maj 2011

Prøvedag 6. maj

Opsamling og måske eftertanke.


Tilstede: Jan, Anders, Sigurd, Christian, Maja, Lotte og Troels


Indledningsøvelse: Tomt gulv. Gå rundt og afprøv hvordan karaktererne hilser på ubekendte mennesker (i.e. de andre karakterer). Tillæg 1: Tag efterhånden stole med ud på gulvet og placér dem efter lyst. Tillæg 2: Når hilsen bliver kedelig, stop en anden op og fortæl om en begivenhed, der har overrasket/forbløfftet karakteren indenfor den nærmeste fortid.


Øvelsen udviklede sig af sig selv til ensemble-scene, hvor karaktererne var på jobcentret og ventede på at noget skulle ske. Sigurd, som job-konsulent, var tilfreds med at lade dem vente, hvilket efterhånden fik alle karakterer ud af busken. Ole (Jan) havde ikke tid til at vente, fordi han havde lovet en ven at komme og hjælpe med opsætning af et køkken, men blev fastholdt i situationen af konsulenten. Hans Henrik (Anders) gav udtryk for at der skete vigtigere ting i den store verden, end at vente på et møde, men var alligevel fristet af et tilbud om 300 kr for lidt sort arbejde. Torben (Christian) forsøgte på flere måder at holde sig i skindet, men kom ud i store problemer da humørsprederen Lisbeth belejrede ham. Lisbeth (Maja) var optaget af at skabe en god stemning, men mødte megen modstand og endte med miste fatningen og afmægtigt skælde alle ud fordi de ikke forstod, hun bare ville gøre det hyggeligt.


Efter evaluerede vi både opstillingen til øvelsen, samt anvendeligheden af den efterfølgende scene, som en evt. standard-situation i forestillingen.


Anders, Christian og Jan blev sendt ud i deres første interview, som blev evalueret i fællesskab. Sigurds underspillede, men fastholdende konsulent, fik bragt dem alle tre i svingninger, så karaktererne begyndte at vise sig.


Vi evaluerede i fællesskab, både karaktererne, og hvordan man evt. kan anvende interview-situationen i forestillingen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar