torsdag den 19. maj 2011

Prøvedag 18. maj.

Tilstede: Jan, Christian, Sigurd (gik ca. 12.45), Anders, Troels, Maj-Britt og Pernille. Gæstespillere - Henrik Uldall og Sune Geertsen. Plus vi havde besøg af Kristine, som lige er holdt op som konsulent i en a-kasse og Charlotte Munck kom forbi omkring kl. 12 og fulgte prøverne.


Med gæstespillere som skulle køres ind i systemet som job-konsulenter fokuserede vi på 1. akt scener med dem. I første omgang fælles scener, da vi vidste Jan, Christian og Sigurd skulle ud og optræde på Gasværket med noget IRL2.


Så først var det den berømte vente-situation med hele ensemblet i sving. Man er indkaldt til indledende informationsmøde på job-centeret - og der er en forsinkelse. Job-konsulenter kommer ud og ind, men ingen kan give klare svar. Sune var den flinke konsulent som tilbød kaffe og oprigtigt mente undskyldninger, mens Henrik var den mere bryske eller firkantede konsulent, som gerne så at folk blev siddende på deres stole og forholdt sig i ro. Henrik udviklede også en adfærd med meget hurtigt at læse når folk var på vej til at skabe problemer, og nærmest inden de nåede frem til at hæve stemmen, bad han dem om at dæmpe sig og opføre sig civiliserede. Det at blive sat på plads før man nærmest overhovedet var i nærheden af at træde over stregen, virkede godt til at bygge frustrationer op. Og det var jo ikke fordi Sunes velmenende konsulent egentlig kunne gøre noget for at dæmme op for frustrationerne, hvor f.eks. hans gentagelse af tilbuddet om kaffe, måske nærmest kunne komme til at svare til at hælde benzin på et bål. Men endelig kom Rune og mødet kunne komme i gang - hvorefter scenen cuttes - sikkert af musik, hvor vi så går over i en omgang stoleleg - men det blev ikke afprøvet i dag.


Vi forsatte med alle i spil med bl.a. scener hvor de arbejdsløse venter, mens man enkeltvis er til samtaler hos konsulenterne - og der krydsklippes mellem alle situationer - samtaler/venteværelse, og nåede lige inden Jan, Christian og Sigurd skulle afsted at afprøve den fælles scene som skal afslutte 1. akt.


Derefter forsatte vi med mindre besætning at træne simultan-scener mellem to konsulent-samtaler - og gæstespillerne fik rimeligt hurtigt fat på klippe-teknikken.


I løbet af dagen havde vi en snak gående med Kristine om hendes erfaringer fra A-kasse systemet. Og vi ser frem til at have hende løbende med ind over og trække på hendes erfaring.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar