tirsdag den 10. maj 2011

Prøvedag d.10. maj

Med Pernille, Maj-Britt, Jan, Christian, Sigurd og Troels. Visit af Caspar Phillipson.


Hovedfokus i dag var på musical chairs, en øvelse vi afprøvede som en grundform, vi kan bruge i forskellige variationer i forestillingen.


Runde 1: Musik spiller. Hver karakter bevæger sig rundt, måske på vej til arbejde, hilser på fremmede de møder, måske bekendte på arbejdspladsen. Når musikken stopper finder man den nærmeste stol og sætter sig. Den spiller, som sætter sig sidst, begynder at fortælle om 'da jeg mistede mit job'. Musikken begynder igen. Alle rejser sig og går videre. Nyt musik-stop. Alle sætter sig, sidste spiller fortæller om 'da jeg mistede mit job'. Etc.


Øvelsen virkede både som form og kastede en del inspiration og materiale af sig om karaktererne.


Vi udvidede musikstolene til at have tre runder med forskellige 'monolog'-indstillinger.

Runde 1: Som indre monolog, akkurat hvordan føltes og oplevedes det i den situation, hvor jeg mistede mit job.

Runde 2: Ydre monolog, henvendt til en væsentlig relation, en forklaring om 'det mistede job'.

Runde 3: Tredje persons monolog, skuespilleren fortæller til publikum om sin karakter, med intentionen om at få dem til at forstå 'hvad der er fantastisk ved karakteren' set i forhold til situationen med det mistede job.


Vi vil fortsætte udviklingen af de musikalske stole, med fokus på at skærpe opmærksomheden om hvor konflikten befinder sig.


Vi begyndte også en afsøgning af hvordan man evt. kan anvende gæstespillerne/job-konsulenterne i sammenhæng med de musikalske stole.


Desuden blev Maj-Britts karakter udsat for et interview fra den flinke job-konsulent Rune (Sigurd). Hendes høj-effektive, veluddannede embedsmand forsøgte at fastholde høj status og sætte den unge job-konsulent på plads, men mod systemet og velmenende inkompetence kæmper selv den stærkeste forgæves.


Pernille gav os et prima vista på hendes skrevne monolog "Er der to mænd?", som så ud til at kunne noget, måske med god effekt sent i forestillingen.


Efter prøver havde vi produktionsmøde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar