søndag den 1. maj 2011

Moon River

Nu var jeg ikke bekendt med Moon River som Pernille nævnte i forbindelse med sin karakter, Kirsten. Så jeg slog den op og fandt dette henrivende klip:



Og som eksempel på hvordan man evt. kan bruge en kilde som den her har jeg et par hurtige bud.

Forfatteren skriver:
There was a once a very lovely, very frightened girl.
She lived alone except for a nameless cat.

Først lægger jeg mærke til at den indledende beskrivelse af pigen, kunne passe på Kirsten i en vis forstand. Og så kunne man spørge - har Kirsten måske en kat? Er den navnløs? Hvis den er, hvorfor er den det? Eller hvis den har et navn, hvilket og hvorfor?

Audrey Hepburns karakter har netop vasket hår og har et håndklæde om håret. Vasker Kirsten tit hår? Går hun op i sit hår? Hårets symbol-værdi er ofte forbundet med enten styrke (Samson) eller er et udtryk for seksualitet - og måden en karakter behandler sit hår på kan nemt sige noget om deres forhold til et eller begge de forhold. Når f.eks. Hepburn her har håret skjult i et håndklæde understøtter det en vis jomfruelig fremtoning. I den mytiske verden har vi også en anden berømt hårpragt, nemlig Medusas - som består af slanger og som vel også er et udtryk for den karakters seksualitet. Hendes er så farlig at den kan slå en mand ihjel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar