onsdag den 18. maj 2011

Burger Modellen

Måske har du i Jobcenteret eller hos en privat kursusudbyder - en såkaldt anden aktør - oplevet at modtage eller skulle give feedback. Det kan være ubehageligt.
Brug derfor altid BURGER-MODELLEN: sig noget positivt, giv derefter lidt negativ kritik, og slut så af med noget positivt. Voila!

2 kommentarer:

  1. Betyder det at i den burger som er forlægget for denne metafor, så er brødet positivt velsmagende og bøffen i midten negativt klam? For så kunne man måske lige høre, hvad det er for nogle burgere vi taler om, så man kan undgå at spise dem.

    SvarSlet
  2. Ha ha - ja! De har også andet på menuen, som er klamt, så mon ikke bøffen simpelthen bare skal forestille at være lavet af kødklister? Men man blir da inspireret til selv at finde på andre metaforer. Rejecocktail modellen: Når du skal overbringe en dårlig nyhed, så start med lidt frisk salat; en ice(berg)breaker, kom derefter til pointen; iskolde klamme rejer, og slut af med at hælde 2 liter dressing ud over samtalen. Så husker ingen, at der vist var lidt dårlige nyheder i midten.

    SvarSlet