fredag den 27. maj 2011

Hetlands tanker efter visning d. 27/5 – 11

Min umiddelbare tanke efter dagens visning er, at jeg ikke fik fortalt ret meget om min figur. I konsulentscenerne handlede det meget om hvordan Torben havde det ved de møder. (selvfølgelig er han presset, men det siger jo næsten sig selv)

Og tankerne kommer til at kredse om hvilke to stillinger Torben mon har søgt, eller om han skal være med eller imod det konsulenten kommer med, i stedet for at gå målrettet efter hvordan Torben kommer på ret køl igen.

Og hvad er ret køl? Det vil jo nok veksle fra gang til gang, men til at starte med er det måske ikke realistisk, at han ”bare” skal i arbejde og dermed får en hylde. Det skal også gerne være noget der giver mening ift. Hans situation.

Men hvornår/hvordan skal figuren præsenteres? Skal det være i konsulentscenerne, i de tilfældige møder eller begge?

Lige som i IRL skal Torben vel fra starten gå efter sit mål? Gå efter at få sit største ønske opfyldt? Så er det fra forestilling til forestilling spørgsmålet hvilken strategi han vælger.

Men umiddelbart virker det svært at bruge de tilfældige møder til at gå efter sit mål, i og med at Torben møder nogle vildt fremmede mennesker under nogle givne omstændigheder. (pinlig, boblende glad og frustreret)

Men hvis man får plantet fakta om figuren og dens problem i konsulentscenerne, vil man vel se de tilfældige møder i lyset af det?

(her var det anderledes i IRL, hvor vi både kunne bruge Rikard og de andre elever til at gå efter sit mål fra starten)

Mit bud er at forsøge at gå mere målrettet efter to ting:

1: at få plantet noget fakta om Torben og hans situation

og 2: at vælge en klar strategi til at nå mit mål med.

Jeg forestiller mig, at dette sker i konsulentscenerne. Så må vi se hvad de tilfældige møder udarter sig til. Om de skal lade sig farve af konsulentsamtalerne, eller om der skal vises noget helt andet fordi figurene alligevel ikke kender hinanden og hinandens situationer, og dermed ikke åbner sig op for hinanden. (det gør de først når vi når til internatet)

Nå, glæder mig til at se hvad der sker.

2 kommentarer:

  1. Super. Virkelig konstruktiv evaluering!!

    SvarSlet
  2. Jeg synes også, at du rammer udfordringerne meget præcist i din evaluering. Jeg tænkte (også mens vi spillede), at det måske kunne hjælpe os at have en form for fællesmøde som det allerførste. Dette møde kunne så være fyldt af et eller andet, som karaktererne i første omgang havde til fælles, men som de forholder sig forskelligt til, og vi derved får lejlighed til at spille deres individuelle mål og pjojekter. Eksempel: fællesmøde. Rune præsenterer sig med højt humør og beretter om jobcentrets store succesrate efter man har fået lavet et nyt cv-system, som sætter arbejdsgiveren i direkte kontakt med den ledige, effektivt, flot! Eller: Han indleder med at sige, at kravene er skærpede, det var i gamle dage, man kunne gå og hygge sig, at være ledig er et fultidsarbejde. (Har jeg selv hørt). Måske kunne det give anledning til, at karaktererne lufter deres respektive PLANER for hinanden, når de tilfældigt mødes? God weekend, everybody ~

    SvarSlet