onsdag den 18. maj 2011

Prøvedag d.17. maj

Fra Maj-Britt:


Prøve dagbog fra d. 17. maj 2011 fra kl. 12-14
Tilstede:
Christian, Jan, Anders, Maj-Britt, Sigurd, Charlotte, Sune

Der blev improviseret over CV skrivning. Rammen sættes som om det er første gang de potentielle dagpengemodtagere mødes. CV skrivningen foregår i åbent forum. Ledt af Rune og Vera aka Charlotte.
Ole har svært ved fokus og stiller spørgsmål fra Herodes til Pilatus. Begejstres dog ved tanken om at hans engagement som fodbold træner for sønnens hold evt kan tælle som en kvalifikation og hvem ved være potentiel jobmulighed? Torben arbejder indædt med CV'et, Hans Henrik rykker tæt på Anna, da det er oplagt at skrive CV udkastet i par. Forsvinder dog under seancen til kaffebuffet for siden at snakke Vera op (ned under brædderne) Anna arbejder som Torben også stille med CV'er. Kan ikke huske årstal og konstaterer tørt at årene bare er gået, uden hun har opdaget det.

Vera mildt hjælpende. Rune vældig entusiastisk og opfordrer jævnligt til at søge og udlede de såkaldte - jobgivende kompetencer - fra ens tidligere beskæftigelser. Og alt tæller og kan bruges. Også avis omdeling. "hvis man altså har gået med aviser" som Torben siger.

 improvisationen evalueres

Fint at søge at afdække hvad pokker karaktererne egentlig har med i bagagen. Finde ud af hvad man ved.......og endnu ikke ved.

Sune har megen erfaring med CV kurser og fortæller om nogen af de øvelser man kan udsættes for. Og hvordan div. jobkonsulenter helt ublu kritiserer det CV man kommer med.
Fra indhold til opsætning til indpakning. "hvorfor ikke lave CV'et som en flyer?" Ja hvorfor ikke?!

Sune genkender også udtryk fra Maj-Britts historie om øvelser på gulv med fingeret tlf opkald til potentiel arbejdsgiver over for gruppen, Der efterfølgende skal give kritik efter den såkaldte 'sandwich model' aka burgermodellen. Hvilket betyder. Positiv, negativ positiv feedback. Det har den bedste virkning.....

Vi leder efter andre udtryk udover

jobgivende kompetencer
forretningen Danmark
Sandwich modellen
etc.

Derefter empiriske undersøgelser på jobcenter i Skelbækgade.;)

Vi har rippet stedet for flyers, taget foto, talt med de ansatte, kun kigget på de TO sikkerhedsvagter, drukket kaffe fra en af de mange automater og beset de forskellige etager samt bagindgangen  aka som indgang for kontanthjælp modtagere.

Det var ordene

2 kommentarer:

  1. Sjovt at Charlottes karakter hedder både Vera (i dit referat) og Joan (i mit) ... ha ha ha, det virker OPLAGT.

    SvarSlet
  2. beklager momentant alzheimer. Hun hed Joan. Med mindre det er indslag fra absurdisternes muse - at jobcenterkonsulenter hele tiden skifter navn.?!

    SvarSlet